Hlavní obsah

Astronaut si zahrál baseball ve stavu beztíže. Pro míček letěl jako superman

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISS

Povedlo se mu udělat jen dva outy, ovšem sám si nadhodil, odpálil, doslova doletěl pro míček a chytil. Na planetě Zemi neexistuje hráč baseballu, který by tento cirkusový kousek zvládl. Ve vesmíru a bez gravitace, to ale možné je.

Článek

Na videu z Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) to jasně ukazuje astronaut Satoshi Furukawa. Ve stavu naprosté beztíže si kosmonaut zahraje baseball sám se sebou. Právě díky nulové gravitaci si Satoshi vyzkoušel roli nadhazovače, pálkaře a chytače zároveň.

Furukawa, který byl na ISS už pět a půl měsíce, tak ukazuje, že ke konci svojí vesmírné „služby“ stále neztrácel kreativitu ve vymýšlení zábavy a jeho video se po návratu minulý týden stalo okamžitě internetovým hitem.

Satoshi, otec dvou dětí, pracoval jako lékař v Tokiu až do roku 1999, kdy započal trénink, aby se mohl stát kosmonautem. Prošel vědeckým, technickým, fyziologickým a leteckým výcvikem, než se do vesmíru dostal.

Reklama

Výběr článků

Načítám