Hlavní obsah

"Lev na trati", zaznělo hlášení v britských vlacích

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Shepley

Vlakoví pasažéři mnoha evropských zemí jsou už poměrně přivyklí na to, že bývají na podzim zpoždění vlaků svalována na napadané listí na kolejích. I ty nejotrlejší cestující však značně překvapila zpráva, která se ozvala v hlášení vlaku v britském Shepley. Cestujícím bylo zakázáno opustit vlak kvůli hrozbě setkání se lvem či jinou "velkou kočkou".

Foto: Profimedia.cz

Britská policie řeší, zda se v oblasti opravdu pohybuje velká kočkovitá šelma. Ilustrační foto

Článek

Celý poprask vyvolala Angličanka, která v půl čtvrté odpoledne ohlásila spatření mláděte velké kočkovité šelmy ze svého automobilu. Podivné setkání okamžitě nahlásila na nouzovou linku.

Policisté společně se záchranáři neváhali a podrobili oblast rozsáhlému pátrání. Navzdory dvouhodinové snaze více než dvacítky policistů a policejní helikoptéry se nepodařilo hledané zvíře objevit. Během pátrání však nesměli cestující opustit vlaky, které se právě nacházely v prohledávané oblasti.

Motoristku, která spatření predátora oznámila, označili policisté za důvěryhodného člověka. Pátrání po šelmě tak možná bude ještě pokračovat.

Něčím podobným si prošla Velká Británie už v květnu, kdy policisté chtěli zneškodnit i pomocí helikoptéry bílého tygra v poli nedaleko Southamptonu. Nakonec však přišli na to, že jde pouze o obří plyšovou hračku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám