Hlavní obsah

Barbie za 20 000 korun a dalších 1333 jejích kolegyň

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Barbie jako Marilyn Monroe, Lady Gaga nebo Shrek, ale i Ken jako Harry Potter nebo James Bond. To je jen nepatrný zlomek toho, co si můžete prohlédnout v galerii Dolls Land.

Barbie za 20 000 korun a dalších 1333 jejích kolegyňVideo: Novinky

 
Článek

Ve dvou sálech vás čekají raritní sběratelské kusy, ale i běžné Barbie na hraní a jejich doplňky. Nejdražší panenkou v galerii je Barbie ála císařovna Josefína, která byla vyrobena jen ve 4500 kusech pro celý svět. V současné době je její hodnota dvacet tisíc korun.

Foto: Novinky

Císařovna Josefína, která sběratele vyjde na 20 000 korun.

Existují ale i mnohem dražší panenky Barbie. Nejvíce byste v současné době zaplatili za panenku vyrobenou v Austrálii, která vyjde na šest set tisíc kanadských dolarů, což je v přepočtu deset milionů osm set čtyřicet dva tisíc korun. Na krku má totiž pravý diamantový náhrdelník.

Pro sběratele nejsou tedy panenky vždy jen zábavou, taková Barbie totiž může být i skvělá investice. Cena sběratelských kousků se po jejich vyprodání často zvýší až o čtyřicet procent. Sběratelé si proto často kupují dva kusy, jeden do své sbírky a druhý na prodej.

Foto: Novinky

Marilin Monroe

Co se týče kolekcí, je sbírání panenek Barbie velice náročným koníčkem. Existuje šest základních sběratelských řad, které se liší počtem vydaných kusů a náročností zpracování panenek a jejich oděvů. Kromě toho si ale můžete vybrat i z různých témat. Prodávají se panenky v podobě slavných osobností, filmových postav nebo Barbie reprezentující světové země, města nebo také malíře. Možná byste to nečekali, ale svoji vlastní řadu Barbie má i Ferrari nebo Harley Davidson.

Foto: Novinky

Barbie v pravém Ferrari.

Pozadu nezůstávají ani módní návrháři světových značek. Předhánějí se v tom, kdo Barbie lépe obleče. A tak můžete na panenkách obdivovat miniaturní šaty a boty od Christiana Diora, Versaceho, Giorgia Armaniho, Givenchyho nebo Christiana Louboutina.

Foto: Novinky

Panenka Barbie v šatech navržených Versacem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám