Hlavní obsah

Důchodci v rámci policejní kampaně sprejují, opíjí se a páchají výtržnosti

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Preston

Sprejeři v důchodcovském věku a stařenky popíjející alkohol na lavičce, to je jen drobná ukázka toho, jak se v anglickém Lancashiru chovají důchodci. Ale pouze na videu, které pod krycím jménem Old Skool Massive7 nahrála na internet místní policie. Neobvyklým snímkem tak bojuje proti asociálnímu chování.

Článek

Krátké video, na němž sedmičlenná skupinka důchodců páchá výtržnosti a brojí proti pravidlům, končí frází: „Asociální chování zkrátka není vtipné v žádném věku a v Lancashiru ho nebudeme tolerovat.“

„Jsem velkým příznivcem podobných typů sdělení, kdy se závažné otázky předkládají zábavnou formou. Pokud je toto cesta k pozitivní odezvě lidí, pak s tím naprosto souhlasím,“ řekl deníku Metro David Whipp, člen místní rady pro ochranu veřejnosti.

V Anglii jde o hru, v Řecku se hází kameny

Ale zatímco si důchodci z Anglie na rebely jen hrají, v Řecku se někteří z nich účastní demonstrací. Jedna stařenka z Atén na videu z 19. října dokonce neváhala hodit po ochráncích zákona dlažební kostkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám