Hlavní obsah

V cele si neprávem osouzený odseděl čtvrt století, teď vyhrál v profesionálním ringu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Dewey Bozella, který strávil ve smutně proslulé věznic Sing Sing 26 let za vraždu, kterou nespáchal, v tomto týdnu úspěšně debutoval v profesionálním ringu. Ve čtvrtek porazil 30letého Larryho Hopkinse. Zápas předcházel utkání o mistra WBC v polotěžké váze, kde prohrál dosavadní šampión Bernard Hopkins s Chadem Dawsonem na technický ko.

Článek

Dewey Bozella, kterému fandil i americký prezident Barack Obama, byl odsouzen za vraždu 92leté Emmy Crasperové. Propuštěn byl v roce 2009. Dva mladí právníci prokázali, že svědci v případu lhali a k vraždě se přiznal jiný člověk, uvedla BBC.

Bozella celou dobu ve vězení boxoval a stal se šampiónem Sing Singu. Za mřížemi si však vystudoval také vysokou školu.

Po propuštění uvedl, že jeho snem bylo jednou boxovat v profi ringu. To se mu ve čtvrtek v Los Angeles povedlo. „Ležel jsem v cele a snil jsem, že se to jednou stane. Bylo to, jako když se splní sen,“ řekl po vítězném zápase.

Bozella zamýšlí v Newburghu vzdáleném asi sto kilometrů od New Yorku otevřít boxerskou školu. „Chtěl bych vidět kluky, kteří jsou na ulici, aby dělali něco smysluplného,“ uvedl ke svému plánu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám