Hlavní obsah

Neuvěřitelný příběh: Ženě uvízl ve tváři nevybuchlý granát, operovali ji před nemocnicí

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Culiacán

Zázračná žena, to je přezdívka, kterou dostala Mexičanka z Culiacánu. Měla totiž štěstí v neštěstí, když jí do tváře trefil granát. Nehodu přežila, a dokonce s nevelkými následky.

Foto: Profimedia.cz

Klara Floresová po chirurgickém zákroku, kdy jí lékaři vyndali granát z tváře.

Článek

Matka tří dětí, 32letá Karla Floresová prodávala na ulici mořské plody, když ji za hlasitého zvuku něco srazilo k zemi. Ucítila na tváři pálení a krev, poté upadla do bezvědomí. Když se probrala v místní nemocnici, měla pocit, jakoby jí ve tváři uvízl kámen.

Výsledky rentgenového a tomografického vyšetření odhalily, že se Floresové mezi horní a dolní čelistí vzpříčil podivný objekt, ze kterého se vyklubal granát. Pravděpodobně vyšel z granátometu, proto byla slyšet ta rána. Naštěstí však neexplodoval, když narazil Floresové do tváře.

Foto: Profimedia.cz

Granát v ústech Klary Floresové

Nemocnice okamžitě vyhlásila poplach, trhavina totiž mohla vybuchnout a zabít všechny v okruhu deseti metrů. Floresová, která nemohla téměř ani dýchat, skončila v izolaci a všichni ostatní pacienti spolu s personálem byli evakuováni.

Čas ale nemilosrdně ubíhal a Floresová potřebovala pomoc. Většina lékařů ji však operovat nechtěla, dokud se neobjevili čtyři dobrovolníci. Spolu se dvěma pyrotechniky z mexické armády Floresovou převezli ven na volné prostranství. S sebou měli veškeré vybavení, včetně světel, neboť se v té době už setmělo. Vše bylo zařízeno tak, aby v případě neúspěchu už nikdo jiný nezemřel.

Foto: Profimedia.cz

Klara Floresová (vlevo) a doktorka Lidia Sotová (vpravo), která operaci prováděla

Chirurgický výkon probíhal pouze s lokální anestezií. Nejprve byla provedena tracheotomie, aby mohla Floresová dýchat. Lékařka Lidie Sotová bez jakéhokoli ochranného vybavení poté výbušninu odstranila Floresové z tváře. Za čtyři hodiny, kolem půlnoci, bylo po všem, uvedl deník The Daily Mail.

Pacientka přišla o polovinu zubů, na obličeji má velkou jizvu a podle lékařů ji čeká v následujících třech letech ještě série operací. Hlavní však je, že je naživu. Policie nyní případ vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám