Hlavní obsah

Nejmenší žena světa měří méně než její tříletá neteř

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centralia

Nejmenší ženou světa se nyní oficiálně stala Bridgette Jordanová. Tato 22letá studentka z města Centralia v Illinois se svou výškou 68,58 centimetru porazila o necelé čtyři centimetry vyšší Elif Kocamanovou z Kadirli v Turecku. Alespoň pro tento rok se tak zapsala do Guinnessovy knihy rekordů.

Článek

Sláva, kterou jí ale její rekordní „výška“ přinesla, možná brzy pohasne. Na paty jí totiž šlape teprve 17letá Jyoti Amgeová, která měří pouhých 60,96 centimetru. Pokud si svou výšku udrží i v době, kdy oslaví své 18. narozeniny, pak poputuje titul k ní.

Veškerá pozornost však zatím patří právě Jordanové, která po narození vážila pouhých 794 gramů a měřila 31,75 centimetru. Ačkoli je ve svých 22 letech menší než její tříletá neteř, snaží se ke svému neobvyklému vzezření přistupovat s nadhledem. Za možnost, že se mohla objevit v letošní knize rekordů, je velmi vděčná. Může totiž touto cestou ukázat lidem, že by se měli přijímat takoví, jací jsou.

„Věřím, že by každý měl věřit sám v sebe,“ řekla internetovému deníku The Huffington post Jordanová.

Jordanová se pyšní hned dvěma rekordy

K titulu nejmenší ženy světa si však Jordanová vysloužila v Guinessově knize rekordů ještě další zápis. Se svým 20letým bratrem Bradem jsou totiž označeni za nejmenší sourozence na světě.

Na rozdíl od jejich zdravé sestry Brendi, které se narodila i zdravá dcera, oba trpí málo prozkoumanou genetickou poruchou. Ani jednomu z nich však tato zdravotní překážka nebrání v naplňujícím a aktivním životě. Bridgette například ráda tancuje a dělá roztleskávačku, zatímco Brad se věnuje karate, basketbalu a gymnastice.

Reklama

Výběr článků

Načítám