Hlavní obsah

V Ostravě pokřtili první české slůně, připravili mu koupel a také hostinu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historicky první slůně, narozené na území bývalého Československa, pokřtili v sobotu v ostravské zoologické zahradě. Sloní samička zde přišla na svět 12. dubna a dostala jméno Rashmi. Pracovníci zoologické zahrady pro slůně připravili koupel v nafukovacím bazénku a také pořádnou hostinu.

Článek

Do pavilónu slonů, kde se křtiny konaly, během asi půlhodinového ceremoniálu přišly stovky lidí, další fronty zájemců se tvořily venku. Lidé mohli nejdříve vidět slůně v bazénu, potom přišlo na řadu občerstvení. Přestože matka slůněte koš plný dobrot hned na začátku rozšlápla, nakonec si na připraveném ovoci spolu se svým dítětem pochutnala.

Foto: Aleš Honus, Právo

Pracovníci zoo pro slůně připravili koupel a hostinu.

O jménu rozhodli návštěvníci zoologické zahrady pomocí hlasování na internetu. Vybírat mohli z pěti jmen. Jméno Rashmi vymysleli samotní ošetřovatelé, v indickém jazyku toto slovo znamená paprsek.

„První české slůně Rashmi se stalo hlavní atrakcí naší zoologické zahrady a nejen díky němu se nyní můžeme těšit rekordní návštěvnosti,“ řekl ředitel zoologické zahrady Petr Čolas.

Foto: Aleš Honus, Právo

Pracovníci zoo pro slůně připravili koupel a hostinu.

Slůně přišlo na svět v ostravské zoologické zahradě letos 12. dubna. O měsíc dříve se zde sice narodil i sloní sameček, ten ale kvůli velkým zdravotním komplikacím v květnu uhynul.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám