Hlavní obsah

Britská královna hledá sluhu. Musí umět držet jazyk za zuby

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská královna Alžběta II. se poohlíží po novém vrchním sluhovi do Buckinghamského paláce. A hledá ho on-line, prostřednictvím oficiálních internetových stránek paláce. Požadavky nemá přemrštěné. Hledá trestně bezúhonného člověka s vystupováním na úrovni a důležitou schopností "držet jazyk za zuby".

Foto: Russell Cheyne , Reuters

Královna Alžběta II. hledá nového komořího.

Článek

Povinnosti úspěšného kandidáta budou poměrně jednoduché. Čeká ho servírování snídaně a čaje a zajišťování čerstvého denního tisku pro královskou rodinu a její hosty. Dále bude působit jako poslíček a komorník.

Pracovní týden nového zaměstnance bude mít 45 hodin. Plat je na britské poměry velmi nízký, pouze 15 tisíc liber ročně (asi 418 tisíc korun). Za ubytování v paláci však nebude muset platit ani libru.

Kandidát bude mít však smyčku na krku. V minulosti královská rodina utrpěla už mnoho nepříjemných momentů kvůli indiskrétnosti služebných. Pokud tedy nový zaměstnanec poskytne jakékoliv informace médiím, budou ho čekat mastné pokuty.

Reklama

Výběr článků

Načítám