Hlavní obsah

Otec s malým synem na kajaku ulovili žraloka

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Galveston

Kevin Stevens a jeho devítiletý syn Hunter se tuto neděli vydali na kajaku na moře směrem od pobřeží v texaském Galvestonu. Rybařili pár kilometrů od břehu, když jim za vlasec zabralo něco velkého. Ukázalo se, že to byl dokonce dvoumetrový žralok.

Článek

Byl horký den a po třech hodinách na moři se Stevens a jeho devítiletý syn chtěli vrátit na břeh, v tom se jim ale na háček chytil žralok černocípý. Měřil alespoň dva metry a Stevensovi trvalo hodinu, než ho dostal zcela na hladinu.

„Chtěli jsme se vrátit na břeh, neboť bylo velké vedro. V tu chvíli jsem však uvízl se žralokem na háčku. Umíte si jistě představit, jak jsem se cítil, když ten boj skončil,“ řekl televizi KPRC Local 2 Stevens.

Kajak byl stabilní, přesto s ním žralok hýbal

Ač mají otec se synem bohaté zkušenosti s lovem malých žraloků, ten poslední úlovek byl zaručeně největší. Bylo prý zvláštní být tak blízko a zjistit, že mají pod sebou velkého žraloka, který s jejich kajakem hýbal ze strany na stranu.

„Kajak je naštěstí velmi bezpečný a extrémně stabilní, byl vyrobený na moře,“ řekl s jistotou Stevens.

Hunter se pohotově chopil kamery a velkého žraloka, který nakonec skončil opět na svobodě, natočil. Přesto se nechal slyšet, že byl pro něj tento zážitek až příliš silný. Je prý připraven vrátit se na moře, ale rozhodně ne kvůli žralokům, uvedla televize KPRC Local 2.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám