Sameček se narodil v čínské Yageer Zoo v Ningbo. Drží své malé ruce okolo žluté hračky s lehkostí a zručností jako člověk. Madril se stáčí do klubíčka a cucá si palec jako malé dítě.

FOTO: fotobanka Profimedia

Cucá si palec jako malé dítě.

FOTO: fotobanka Profimedia

A stejně jako miminko je krmen mlékem - ale bohužel práškovým. Mandrilovi se pomalu začíná vybarvovat červený pruh na obličeji s modrými hřebeny po stranách.

Do budoucna malému mandrilovi vyrazí ještě bílé chomáče vousů a červené nozdry a rty.  Mandril má nejblíže v říši zvířat k paviánům. S paviány podobný zadek, ale manrilové ho mají zbarvený do modra, fialova a dorůžova. Proto se řadí mezi nejbarevnější druh primátů.

Mandril se narodil 5. srpna a chovatel ho krmí mlékem z prášku.

FOTO: fotobanka Profimedia

Do budoucna malému mandrilovi vyrazí ještě bílé chomáče vousů a červené nozdry a rty.

FOTO: fotobanka Profimedia

Charles Darwin o nich napsal: "Žádný jiný savec není tak výjimečně barevný jako dospělý samec mandrila."

Mandrilové patří mezi větší opice - dorůstají až do výšky jednoho metru. Žijí v obrovských skupinách, čítajících mnohdy více než 800 jedinců.

Samci se dorůstají 25 až 35 kilogramů, samice jen 11 kilo. Vyskytují se v tropických deštných pralesích západní Afriky, od jižního Kamerunu až po Kongo.

Mandrilové patří mezi větší opice - dorůstají až do výšky jednoho metru.

FOTO: fotobanka Profimedia