Hlavní obsah

Zemřel Charles "Bubba" Smith, Hightower z Policejní akademie

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Herec Charles "Bubba" Smith, který hrál ve filmové sérii policistu Mosese Hightowera, zemřel v Los Angeles ve věku 66 let. Tělo populárního herce objevili v jeho bytě. Předpokládá se, že Smith zemřel přirozenou smrtí.

Článek

Smith o sobě dal nejdříve vědět jako hráč amerického fotbalu v NFL, kde s týmem Baltimore Colts vyhrál ceněný Super Bowl. Poté, co přestal se sportem, začal s herectvím. Nejdříve to byly jen malé "štěky", ale postupně dostával zajímavější role a nakonec se prosadil jako vysoký dobrácký policista Moses Hightower v komediální sérii Policejní akademie.

Foto: Profimedia.cz

Charles Bubba Smith na snímku z února tohoto roku.

Herec vysoký 201 centimetrů se objevil v šesti ze sedmi dílů Policejní akademie, komediální série filmů, která začala v roce 1984.

Základem původního příběhu byla myšlenka, že nový starosta vyhlásil nařízení, že policejní oddělení musí přijmout všechny zájemce ucházející se o práci u tamější policie. Tento nápad s sebou pak přinesl řadu komických situací, které udělaly z filmové série legendu.

Smith se dobře prosadil i v reklamě. Jeho obřího vzezření využilo pivo Miller Lite, které ho obsadilo hned do několika reklam, ve kterých doslova odtrhával vršky pivních plechovek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám