Hlavní obsah

Muž v Utahu unesl ženu, přes Facebook měl informace o postupu policie

Právo, CNN, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V utažském Salt Lake City se minulý pátek odehrálo ojedinělé drama: muž, který unesl ženu a byl v motelu obléhán policií, stačil o dění informovat na Facebooku a dostávat přes tuto sociální síť rady přátel o tom, co venku chystá přepadové komando.

Foto: Profimedia.cz

Muž stačil během únosu psát na sociální síť. Ilustrační foto

Článek

„Díky kámo, dám si bacha,“ odpověděl 36letý recidivista Jason Valdez na upozornění, že policisté jsou schovaní v křoví, mají odstřelovače, a měl by se proto držet při zemi. Valdez se chtěl vyhnout zatčení za to, že se kvůli obvinění z držení drog nedostavil k soudnímu slyšení.

„Právě mě obléhají…dost hrůza, ale jsem připraven na všechno. Mám vás rád, lidi, a jestli se odsud nedostanu živej, budu na lepším místě. Vy všichni jste byli bezva kámoši,“ napsal Valdez v jednom ze svých šesti vstupů na Facebook.

Bránili spravedlnosti?

Obdržel kolem stovky odpovědí, mezi nimi i výzvy neznámých lidí, aby toho nechal a vzdal se. Valdez se však nezdráhal po strážcích zákona i střílet, aby je udržel v bezpečné vzdálenosti. O jeho podmínkách se zprávy nezmiňují. Žena, kterou držel, se podle něj jmenovala Veronika, byla hezká, a prý s ním byla dobrovolně.

Dokonce se na Facebooku pochlubil dvěma společnými fotografiemi. To bylo v noci. Krátce před půl osmou v sobotu ráno mělo – soudě z Valdezových slov – dojít k rozuzlení.

„Pouštěl jsem tu ženu, ale ti pitomí všiváci se pokusili dostat dovnitř potom, co jsem jim říkal, aby to nedělali. Tak jsem po nich znovu několikrát vypálil z pistole. Jak se zdá, začínáme znovu…,“ psal Valdez.

Kolem deváté skončilo 16hodinové drama policejní ztečí a jediným výstřelem. Vyšel ovšem z Valdezovy zbraně. Chtěl skoncovat se životem a střelil se do hrudi. Podle policejní zprávy však přežil a je v kritickém stavu. Pokud přežije, může kromě únosu čelit i dalšímu obvinění ze střelby na policii.

Vyšetřovatelé však poprvé řeší i úlohu Valdezových přátel na Facebooku. Konkrétně, zda zasíláním zpráv o policejních krocích mařili výkon spravedlnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám