Hlavní obsah

Nad soptícím vulkánem v Chile se vznášelo UFO

Novinky, Markéta Kautznerová, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santiago

Počátkem měsíce se po půl století spánku opět probudila chilská sopka Puyehue. Od 5. června chrlí popel, který dosáhl až do sousední Argentiny. Přes 3500 lidí muselo být bezprostředně evakuováno. Pohled na bouřící sopku však nevyvolává pouze respekt k nezdolné síle přírody, ale i jednu otázku. Jaký objekt se to vznášel ve vzduchu nedaleko kráteru?

Článek

Kromě erupce sopky zachytil autor snímku Carlos Santana také neidentifikovatelný létající objekt. Stejně jako ostatní zajímavé fotografie UFO je ovšem i tato značně neprůkazná. Santana však není žádný ufolog, ale profesionální fotograf. Ten své snímky z erupce prý nikterak neretušoval a neupravoval.

Svítící objekt v pravém spodním rohu fotky vypadá podle diskutujících nadšenců jako nějaké letadlo, helikoptéra nebo jiné vzdušné plavidlo.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Skutečností však je, že v oblasti je přísný zákaz létání, který se nevztahuje pouze na záchranné helikoptéry a výjimečně schválené lety přírodovědců a vulkanologů. Podle letových záznamů však v době pořízení snímku u sopky žádný letoun být neměl.

Reklama

Výběr článků

Načítám