Hlavní obsah

Lotyšskou Rigou prošel průvod tisícovky vnadných blondýnek

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Riga

Každoročně se stále více lidí sjíždí do Rigy, hlavního města Lotyšska, kde se koná tradiční průvod zvaný Go Blonde. Letos se ho účastnilo přes tisíc blondýn, které šly, projížděly, běžely a skákaly ulicemi před zraky zvědavých diváků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Blond ParadeVideo: Reuters

 
Článek

Podmínkou pro účast průvodu blondýn, který se pravidelně koná v Rize, nejsou pouze blond vlasy, důležité jsou také doplňky. Nezbytná je růžová, červená nebo jakákoli zářivá barva a nesmí chybět malý psík, popřípadě aspoň růžový balónek. Letošní ročník, který proběhl o víkendu, se navíc nesl v duchu hollywoodské hvězdy Marylin Monroe.

Tento "blonďatý svátek" se stal jednou z nejveselejších a nejpopulárnějších událostí, které se během roku v Lotyšsku pořádají. Původní záměr ovšem příliš veselý nebyl, v plánu bylo získat peníze na charitu.

Nádhera! Můj Bože, děkuji ti! Ano, děkuji Bohu! Nádherné ženy!
brazilský turista

„Blonďaté ženy to mají těžké, vždy budou existovat nějaké vtípky. Když se ovšem sejde deset blondýn, jdou žerty stranou, a když celá stovka, pak přilákají pozornost potřebnou pro získání sponzorů na různé charitativní akce. Proč se tedy nesejít,“ řekla agentuře Reuters organizátorka průvodu, Marika Gederteová.

„Nádhera! Můj Bože, děkuji ti! Ano, děkuji Bohu! Nádherné ženy,“ s nadšením řekl brazilský turista Denis Potrick.

„Toto je má druhá účast na festivalu blondýn. Byl jsem tu vloni a chtěl jsem si to zopakovat, neboť blondýny miluji,“ řekl Clint Heine v růžovém klobouku s blonďatými copy, který přijel z Nového Zélandu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám