Hlavní obsah

Miliardáři shořela před očima luxusní jachta za stovky miliónů

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dorset

Jeden z mexických obchodních magnátů se jen mlčky díval, jak jeho super jachtu v hodnotě sedmi miliónů liber zachvátil požár. Luxusní jachta v přepočtu za 191 miliónů korun byla převezena do doku Poole Quay v anglickém Dorsetu kvůli drobným úpravám. Nečekaně však skončila v plamenech.

Článek

Na místo dorazilo šest hasičských vozů s více než 50 hasiči, kteří se celou noc snažili nad požárem zvítězit. Povolány byly také dva záchranné čluny, jejichž úkolem bylo odtáhnout okolní luxusní lodě, aby se předešlo šíření požáru, a nevznikly tak stamiliónové škody. Kolem přístavu se srotilo i mnoho lidí, aby celé akci přihlíželi.

„Nikdy jsem nic takového neviděl. Pouze drobné plameny se během několika minut rozšířily a zachvátily celou loď. V jednu chvíli přesahovaly až 20 metrů,“ vypověděl pro deník The Telegraph očitý svědek Peter James.

„Oheň velmi rychle převzal nad lodí vládu, ač byla vyrobena z laminátu. Zřejmě nešlo o žhářství. Nepřetržitá strážní služba, která dok hlídá, nikoho nezahlédla,“ uvedl místní ředitel požární a záchranné stanice, Mike Cox.

Nejmenovaný mexický multimilionář byl minulý týden vyrozuměn, aby přiletěl do Británie s celou svou posádkou. Měl si vyzvednout svou 34metrovou loď určenou až pro deset hostů a pět členů posádky. Místo toho však byl nucen přihlížet, jak jeho loď mizí v plamenech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám