Hlavní obsah

Oblíbený lední medvěd Knut uhynul z neznámých důvodů v berlínské zoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Lední medvěd Knut, hvězda berlínské zoologické zahrady, v sobotu uhynul. Oznámila to agentura DPA s odvoláním na sdělení zoologické zahrady.

Foto: Johannes Eisele, Reuters

Lední medvěd Knut v berlínské zoo.

Článek

Ošetřovatel medvědů Heiner Klös podle DPA uvedl, že čtyřletý Knut se náhle zhroutil do vody ve výběhu ledních medvědů a následně se zjistilo, že je mrtev. Příčina jeho smrti je dosud nejasná.

Knutově náhlému úmrtí přihlíželo 600 až 700 návštěvníků zoo. Jeho smrt velmi zarmoutila všechny ošetřovatele. "Bylo to naše dítě," řekla podle agentury AP jedna z nich.

Když se zpráva o Knutově smrti rozšířila po městě, dorazilo do zoo mnoho jeho zarmoucených fanoušků. Starosta Berlína Klaus Wowereit označil smrt populárního ledního medvěda za "hroznou".

Knut se narodil 5. prosince 2006, jeho matka, medvědice Tosca, ho ale po porodu odmítla, a tak ho musel krmit ošetřovatel kojeneckou lahví. Medvídkův pohnutý osud a roztomilý zjev z něj učinily miláčka celého národa a Německo prožívalo doslova "knutománii".

Rozpustilé hrátky s ošetřovatelem přilákaly do zoo v centru německé metropole davy nadšených návštěvníků, které ochotně platily nemalé částky za nejrůznější suvenýry s podobiznou medvíděte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám