Hlavní obsah

Důchodce slepě věřil navigaci a zdemoloval kostel

– Immenstadt
Novinky, Dagmar Plecháčová

Šestasedmdesátiletý britský důchodce si spolu s manželkou chtěli užít výlet po Evropě, ten se jim ale nakonec pořádně prodražil. Muž se rozhodl důvěřovat GPS navigaci tak bezmezně, že v odlehlé německé vesnici narazil přímo do kostela. Manželé strávili s lehkými zraněními noc v nemocnici, automobil je na odpis a škoda na kostele, kterou bude muset penzista uhradit, se vyšplhala na více než 600 tisíc korun, uvedl britský deník Metro.

Foto: Profimedia.cz

Do malého vesnického kostela narazil důchodce poté, co mu GPS navigace poradila sjet ze silnice. Ilustrační foto

Článek

Řidič Renaultu zřejmě zazmatkoval, když mu v neznámé německé vesničce poblíž rakouských hranic navigace nahlásila, že jede špatně a poradila mu, ať zahne doprava. Přestože muž sjel z vozovky a nejel po žádné silnici, nezastavil ho ani před ním stojící kostel, do kterého narazil.

Přestože vozidlo bylo kompletně zničené, jeho posádka naštěstí vyvázla jen s pár oděrkami a modřinami. Policejní mluvčí z nedalekého Immenstadtu popsal pár jako poněkud zmatený a dodal: „Oni zřejmě ani nezpozorovali, že je navigační systém zavedl špatně.“

Kostel také neutrpěl jen drobná poškození, nýbrž poměrně zásadní škody. Stavba měla nabořenou zeď, poškozené základy a poničené vybavení. Na zem po nárazu spadl i cenný obraz.

Reklama

Výběr článků

Načítám