Hlavní obsah

Úřad chtěl po důchodci upřesnit datum úmrtí kvůli vypočítání jeho dluhu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Solihull

Velice netaktního jednání se dopustil finanční úřad v anglickém městě Solihull. Čtyřiaosmdesátiletému důchodci Kennethu Jonesovi přišel domů dopis žádající o upřesnění data jeho úmrtí. Úřad se domníval, že je muž již mrtvý, jelikož v textu se mluvilo o zesnulém panu Jonesovi. Úřad chtěl spočítat, kolik jim muž dluží peněz.

Foto: Profimedia.cz

Čtyřiaosmdesátiletý Kenneth Jones s dopisem od finančního úřadu.

Článek

Úřad už také stačil zkontaktovat exekutory, kteří měli zabavit majetek „zemřelého“. Potřeboval však zjistit přesné datum Jonesova úmrtí, aby dluh mohl určit přesně. Dopis obsahoval i další dotazy, a to především ohledně majetku.

Stařík, který je již léta vdovec, ale sám je stále plný života, byl v šoku, když psaní obdržel. Od té doby uběhl měsíc a zatím se nedočkal žádné omluvy.

Foto: Profimedia.cz

Rozhořčený důchodce Jones.

„Byl jsem skutečně ohromený, ukázal jsem to synovci, který si pak šel s někým z úřadu promluvit. Myslím, že bych měl dostat nějakou náhradu za způsobený stres. Jak by se oni cítili, kdyby dostali dopis, ve kterém by stálo, že jsou mrtví? Stěžoval jsem si a očekával nějakou omluvu, ale do teď nepřišla. Podle mě by měli říci, že je ten omyl mrzí,“ uvedl rozhořčený Jones.

Foto: Profimedia.cz

Pan Jones se ani měsíc po nedorozumění nedočkal omluvy.

Reklama

Výběr článků

Načítám