Hlavní obsah

Dívka dostala ve dvou letech rakovinu prsu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Kanaďanka Aleisha Hunterová si na svůj věk prožila velice neobvyklou a krutou nemoc. Ve dvou letech jí matka Melanie našla na hrudníku bulku, a ačkoli tomu nikdo nevěřil, rakovina prsu se u ní potvrdila. Dítě muselo v červnu podstoupit léčbu včetně úplného odebrání tkáně levého prsu. Od té doby se zotavuje a podle lékařů je vyléčena.

Foto: Profimedia.cz

Aleisha Hunterová prodělala ve dvou letech rakovinu prsu.

Článek

Melanie Hunterová popisuje období posledních šesti měsíců jako hrozné utrpení, které její nyní tříleté dceři vzalo půl roku života. Malá Aleisha to celé zřejmě tak tragicky nevidí, jelikož si během vyprávění své maminky chroupala sušenky, smála se a lezla pod stůl.

Foto: Profimedia.cz

Malá Aleisha zhruba ve věku, kdy její matka objevila bulku na jejím levém prsu.

Aleisha prodělala pomalu se rozvíjející druh rakoviny prsu, který se objevuje většinou u mladistvých, ale věk dívky zaskočil i samotné lékaře, jelikož první projevy nemoci začaly být znatelné ve dvou letech. „Všimla jsem si bulky, která se postupně zvětšovala,“ obávala se matka.

Foto: Profimedia.cz

Bulka na dívčině hrudníku dorostla do velikosti velké švestky.

Lékař matce, která ho po objevení bulky s dcerou navštívila, nejdříve řekl, že se jedná pouze o typické změny spojené s hormonálním vývojem. Melanii se ale zdálo, že takové projevy rozhodně nejsou normální a po několika neúspěšných pokusech o detailní kontrolu své dcery zavítala do nemocnice Toronto’s Sick Kids Hospital, kde urgovala prsní specialistku.

„Podívala se na to a hned věděla, že něco není v pořádku, o pár dní později Aleisha podstoupila biopsii,“ upřesnila Hunterová. V tu dobu již byla bulka na dívčině hrudníku velikosti velké švestky, což komplikovalo i provedení biopsie, navíc bylo místo natolik bolestivé, že dítě muselo být pod vlivem morfinu. Výsledky drobného zákroku byly známé o týden později a potvrdily nejčernější obavy, šlo o rakovinu.

Foto: Profimedia.cz

Dívka si na trýznivé období na rozdíl od své matky Melanie již téměř nevzpomene.

„Jako kdyby se mi zastavilo srdce, byla jsem úplně otupělá, jen jsem tam seděla. Mluvili na mě, ale neslyšela jsem nic,“ řekla Melanie. O několik dní později již následovala dvouhodinová operace, která dopadla velice dobře. Z pozdějších vyšetření lékaři potvrdili, že se dívka zotavuje výborně.

Podle britského deníku Daily Mail je dívka nejmladší pacientkou s touto nemocí na světě.

Foto: Profimedia.cz

Aleisha se podle lékařů již úplně zotavila.

Reklama

Výběr článků

Načítám