Hlavní obsah

Polský policista se sám pokutoval, aby splnil povinnou denní kvótu přestupků

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Białogard

Policista Andrzej Tymanski z polského města Białogard si raději sám naúčtoval pokutu za nepovolený přechod přes koleje ve výši v přepočtu 150 korun, jen aby splnil povinný počet pokut stanovený místním policejním důstojníkem.

Foto: Profimedia.cz

Policista dal pokutu sám sobě, musel naplnit povinnou denní kvótu. Ilustrační foto

Článek

„Nechtěl jsem pokutovat někoho, kdo neporušil zákon pouze ke splnění nějaké kvóty, tak jsem se prošel po trati a „potrestal“ za to sám sebe,“ uvedl k podivnému polskému ustanovení Tymanski.

Policista však není sám, kdo se v poslední době rozhodl pro podobné řešení a stal se jakousi obětí své práce. Vloni na jaře začala mít stejně jako řada drobných podnikatelů problémy se svou firmou i šéfka floridské společnosti Accurate Background Check Lola Gonzalesová.

Jednapadesátiletá žena nesnesla pomyšlení, že by měla propustit někoho ze svých devíti zaměstnanců, proto raději propustila sama sebe. Odpustila si tak svůj velkorysý plat. Nyní pracuje jako sociální pracovnice za průměrnou mzdu a její bývalí zaměstnanci jsou za její krok velice vděční, uvedl server USA Today.

Reklama

Výběr článků

Načítám