Hlavní obsah

Ali Amiri bojuje s pohlavními nemocemi

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zpívající lékař Ali Amiri se dal na boj proti pohlavním nemocem. Stal se tváří kampaně, která bojuje proti těmto chorobám. Jako lékař venerolog má s pohlavními nemocemi dlouholeté zkušenosti.

Článek

„Do projektu jsem se zapojil, protože čísla mluví jasně! V posledních letech prudce vzrostl počet nakažených virem HIV, syfilisem, kapavkou a dalšími pohlavně přenosnými chorobami.,“ vysvětluje Ali Amiri.

„Bohužel díky ekonomické krizi dala vláda o 3,5 miliónu korun méně na projekty, které mají zvýšit povědomí lidí o těchto nemocech, tak snad touto formou pomůžu já,“ dodává Ali.

Zpívající lékař pracuje ve Fakultní nemocnici Na Bulovce v oboru venerologie - zabývající se léčbou a prevencí pohlavních chorob.

„Neznáme lepšího kandidáta na tvář kampaně, která bojuje proti šíření sexuálně přenosných nemocí. On je s nakaženými lidmi každý den a přesně ví, že taková kampaň tady chyběla. Mladí lidé si vůbec neuvědomují rizika, která obnáší nechráněný sex,“ říká Barbora Vlčková, manažerka značky Durex.

Projekt bude probíhat mimo jiné i přímo v ulicích. Dobrovolníci budou prodávat kondomy za částku 10 Kč. Kondomy se budou také prodávat ve vybraných barech a klubech. Celá suma se potom rozdělí mezi předem určené neziskové organizace.

Kondomy budou zabaleny v unikátních obalech navržených několika českými celebritami speciálně pro tuto akci. Do projektu se zapojily osobnosti z různých oborů - spisovatelka Barbora Nesvadbová, oděvní výtvarnice a návrhářka Tatiana Kovaříková a Miss ČR 2007 a modelka Kateřina Sokolová.

Reklama

Výběr článků

Načítám