Hlavní obsah

Filmového herce maskovaného za lupiče zastřelil snaživý policista

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila

Filipínský vesnický policista Eddie Cuizon si spletl herce britského filmu s maskovaným lupičem a smrtelně ho postřelil. V pondělí o tom informovala mluvčí tamější policie Alexis Reladová prostřednictvím médií.

Foto: Profimedia.cz

Filipínský policista. Ilustrační foto

Článek

Policista Eddie Cuizon chtěl v sobotu večer za každou cenu zastavit filipínského herce Kirka Abella (32), který měl podle scénáře za úkol z pomyslného místa činu ujet na motocyklu s také maskovaným řidičem. Cuizon neměl ani ponětí o tom, že to, co se mu odehrává před očima, není reálná loupež, ale natáčení filmu.

Dvaapadesátiletý policista při výslechu uvedl, že spal a probudil ho jeden občan, který mu nahlásil přítomnost ozbrojeného muže v jeho okrsku. Policista během chvíle našel dva maskované muže na motocyklu a okamžitě je konfrontoval. Oni však začali odjíždět, a když se je snažil zastavit, srazili ho na zem a zranili mu koleno.

Tragické rozměry událost získala v momentě, kdy herec vytáhl zbraň. Později se sice zjistilo, že šlo o plastovou repliku, to však policista v danou chvíli nevěděl, vytáhl svou zbraň a na herce vystřelil skutečnou zbraní. Abell později v nemocnici zraněním podlehl. Když policista zjistil, co se doopravdy stalo, okamžitě se přihlásil na nejbližší stanici.

Cuizon se nejspíše bude moci bránit tím, že obrovské množství přepadení a vražd probíhá na Filipínách právě popsaným způsobem. Ozbrojení a maskovaní útočníci totiž zcela běžně zabíjejí přímo z motocyklů. Trest ho však nemine, tamější policisté totiž smějí běžně nosit a používat jen obušky a nikoliv střelné zbraně.

Reklama

Výběr článků

Načítám