Hlavní obsah

Seriálu Simpsonovi se chopil pouliční umělec Banksy

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kultovní americký seriál Simpsonovi se dočkal pořádného oživení. Úvodu nejnovějšího dílu, který se v originále jmenuje MoneyBart, se totiž chopila britská streetartová superstar Banksy. Intro dlouhé zhruba minutu a půl si vzalo na paškál zjištění, že za animací seriálu Simpsonovi stojí v poslední době nejmenovaná jihokorejská společnost, která to dělá levněji, než by se to mohlo v USA kdy povést.

Článek

Nejnovější díl seriálu Simpsonovi byl odvysílán v USA v neděli a okamžitě způsobil velký rozruch. Do kontinentální Evropy se dostane tradičně výrazně později, v Anglii ho uvidí ale již 21. října. Tradiční průlet Springfieldem ukazuje různé cedule přeškrtané jménem autora samotného úvodu. Je to vůbec poprvé, co si tvůrci seriálu populárního umělce přizvali k tvorbě.

Pointou úvodního klipu je nadsázka z využívání levné asijské práce. Divák tak vidí, jak davy lidí malují jednotlivé snímky a pomáhají jim u toho i děti. Poté začnou házet pracovníci fabriky živé kočky do stroje, který vyfukuje pouze srst, kterou se následně plní figurky Barta Simpsona. Pracovníci pak zneužívají k otrockým pracím pandu a jednorožce, který rohem vyráží díry do DVD nosičů se seriálem.

Banksy tvrdí, že jeho skeč byla předmětem mnoha diskuzí a vyvolala značné rozepře mezi samotnými tvůrci seriálu, zda je vhodné něco takového vysílat malým dětem. A animační oddělení z Jižní Koreje? Hlasitě protestuje. Ale nic jiného by se snad ani nedalo po shlédnutí klípku očekávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám