Hlavní obsah

Finále Elite Model Look: Zvítězila nejhubenější modelka

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejprestižnější modelingová soutěž světa Elite Model Look zvolila v Praze českou a slovenskou vítězku. Bodovaly čtrnáctiletá Tereza Klimešová z Prahy a šestnáctiletá Karin Savková ze slovenské Němšové. Česká vítězka byla jednoznačně nejhubenější ze všech finalistek.

Vítězskou Elite Model Look 2010 je 14letá dívka z PrahyVideo: ČTK

 
Článek

Čtrnáctiletá Tereza Klimešová z Prahy a patnáctiletá Karin Savková ze slovenské Němšové se staly ve středu vítězkami národního finále modelingové soutěže Elite Model Look 2010 pro Českou a Slovenskou republiku a pojedou reprezentovat země na světové finále do Číny.

Česká vítězka Tereza Klimešová byla nejštíhlejší ze všech finalistek. Hladovky ale prý nedrží a diety jsou jí cizí. "Asi to je dar od přírody. Nijak extra necvičím, diety nedržím," řekla Novinkám Klimešová. "Před finále jsem se asi dva týdny snažila trošičku cvičit doma. Jinak ale denně jezdím na koni, to je můj největší koníček," prozrazuje.

Čtrnáctiletá studentka španělského gymnázia měří 178 centimetrů a váží 55 kilogramů. Pyšní se mírami 82-63-90. Kvůli kariéře modelky je dokonce ochotná přerušit školu, světový topmodeling je jejím snem. "Uvidíme. Jsem ochotná školu přerušit. Uvidíme, jak to půjde skloubit. Jednou bych ale určitě dostudovat chtěla," prozrazuje.

V modelingu je teprve na začátku. "Věnuji se mu od začátku castingů na Elite Model Look. Mám za sebou dvě focení pro módní časopisy. Pózovala jsem pro českou Elle a Marie Claire," říká.

Jejím největším snem je pracovat v New Yorku. "To je meta, které bych chtěla dosáhnout. Toužím chodit po světových molech a být úspěšná v New Yorku. Mým vzorem je brazilská topmodelka Gisele Bündchen," upřesňuje. Strach z velkého světa prý nemá. "Naopak, moc se na to těším. Rodiče mi fandí. Věřím, že to zvládnu," dodala.

Na světové finále Elite Model Look v Šanghaji pojede v říjnu s Terezou také slovenská vítězka Karin Savková. Ta se pyšní mírami 84-59-87, měří 176 centimetrů a váží 51 kilogramů.

Studuje gymnázium a s modelingem nemá žádné zkušenosti. "Tato soutěž je pro mě prvním krůčkem. Vůbec jsem nečekala, že vyhraji, ještě jsem v lehkém šoku," řekla Novinkám šestnáctiletá Savková. Jejím vzorem v modelingu je slovenská topmodelka Denisa Dvončová.

Na českém finále v hotelu Ambassador zasedly vedle odborníků také topmodelky Denisa Dvořáková, Michaela Kociánová a Denisa Dvončová. Všechny tři krásky bodovaly na světovém finále nejznámější modelingové soutěže světa a předváděly pro módní značky Prada, Chanel, Christian Dior, Chloe, Alexander McQueen, Versace nebo pro Karla Lagerfelda.

Reklama

Výběr článků

Načítám