Hlavní obsah

Dvanáctiletou dívku učil řídit její opilý otec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Auto, které jelo po silnici, aniž by bylo vidět někoho za volantem, zaujalo policisty ze Štětína na severozápadě Polska. Zjistili, že vůz řídila 12letá dívka. Na místě spolujezdce seděl její otec, který se před jízdou posilnil alkoholem. Tvrdil, že dceru učí řídit.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Silniční hlídka neviděla v jednom z automobilů, které kolem ní projížděly, řidiče, proto vůz zastavila, aby ho zkontrolovala," popsal v pátek v televizi TVN24 Lukasz Famulski ze štětínské policie.

K překvapení policistů auto řídila dívka, která si řidičský průkaz bude moci udělat teprve za šest let. Její otec se snažil policistům vysvětlit, že radši dcerku naučí řídit, než by jí posílal do "nějaké autoškoly". Možná na kuráž se před jízdou s dcerkou napil alkoholu, policisté mu naměřili více než 1,5 promile. Na to muž vážící 75 kilogramů musí vypít přibližně pět skleniček tvrdého alkoholu.

Za to, že dovolil řídit auto osobě, která k tomu nemá oprávnění, provinilec dostane pokutu. Kromě toho mu hrozí soud, před nímž by se zodpovídal za to, že svoji dceru vystavil nebezpečí.

Reklama

Výběr článků

Načítám