Hlavní obsah

Plavání se svázanýma rukama a nohama. Číňan objevil nový styl

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nanking

Sedmačtyřicetiletý Jung-ting Sun z Číny už jako teenager přemýšlel, jak ozvláštnit plavecký styl, když ho napadlo, že by bylo zábavné umět plavat se všemi čtyřmi končetinami svázanými. Ačkoli svůj nápad začal zkoušet a realizovat teprve před pár lety, již nyní si troufá na vytvoření rekordu v nejdelší uplavané vzdálenosti se svázanýma rukama i nohama.

Foto: Profimedia.cz

Plavání Jung-ting Suna je fyzicky velice náročné.

Článek

Sun by se rád se svým netradičním uměním dostal do Guinnessovy knihy rekordů, prozatím nový styl vybrušuje v řece Qin-huai ve městě Nanking na východě Číny. Přátelé mu zde ochotně svazují ruce a nohy, načež se Sun vrhá po zádech do nepříliš čisté vody.

Foto: Profimedia.cz

O pečlivé svazování rukou i nohou se starají jeho přátelé.

Foto: Profimedia.cz

Číňana neobvyklý způsob plavání napadl už v mládí, učit se ho však začal teprve před devíti lety.

Číňan je schopný uplavat za deset minut 500 metrů, nejdelší vzdálenost, kterou se mu podařilo tímto způsobem zdolat, byla 1,8 kilometru.

„Když jsem byl mladý, hodně mých kamarádů se pokoušelo plavat různými kreativními způsoby a mě napadlo plavání bez pomoci rukou a nohou,“ uvedl Sun, který svůj nápad nakonec začal cvičit až v roce 2001. Nejprve se učil plavat pouze za pomoci rukou, později pouze s nohama a nakonec si svázal končetiny všechny a opravdu se mu podařilo svou netradiční myšlenku z mládí proměnit ve skutečnou dovednost.

Foto: Profimedia.cz

Sun Jung-ting se vrhá do řeky Qin-huai pozadu.

Foto: Profimedia.cz

Sedmačtyřicetiletý Sun by se rád dostal do Guinnessovy knihy rekordů.

Reklama

Výběr článků

Načítám