Hlavní obsah

Mladík přežil pád ze 16. patra

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Auckland

Patnáctiletý chlapec z Nového Zélandu jako zázrakem přežil pád z téměř padesátimetrové výšky. O víkendu vypadl z balkónu posledního patra výškové budovy v Aucklandu a dopadl na plechovou střechu betonových garáží. Podle zasahujících členů záchranky chlapce právě dopad na garáže zbrzdil a mohl ho zachránit před pravděpodobnou smrtí, uvedl britský Telegraph.

Článek

Chlapcovi ošetřující lékaři z nemocnice Middlemore přesto považují jeho přežití za zázrak. Mladík navíc neutrpěl ani zranění, která by ho ohrožovala na životě. Vyvázl se zlomeným žebrem a zápěstím, vykloubenou nohou a několika vnitřními zraněními. Koncem týdne by již mohl být propuštěn do domácího ošetřování.

Záchranku zavolal jeden z obyvatel nižších pater budovy, který zrovna na balkóně kouřil cigaretu, když kolem něj prolétlo tělo chlapce.

Naštěstí nespadl na hlavu

Lékaři zároveň uvedli, že dopad na betonové garáže, jejichž střecha je z vlnitého plechu, chlapce prý zachránil před smrtí. Štěstí bylo i to, že na střechu nespadl hlavou.

Zdravotníci dodali, že přežití pádu z více než pátého patra je velmi výjimečné, přičemž nejčastějšími příčinami úmrtí jsou poranění hlavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám