Hlavní obsah

V Anglii objevili historické rady proti kocovině: olej a mléko vítězí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Kocovina trápí člověka od doby, kdy si oblíbil alkohol pocházející ze zkvašeného ovoce. Lihové nápoje vyrábějí lidé tisíce let, není proto divu, že si odpradávna předávali tipy, jak předejít kocovině. A soubor takových receptů ze sedmnáctého století objevili v Británii v kuchařské knize, kterou hodlají vydražit příští měsíc v londýnském aukčním domě Sotheby´s.

Článek

Kdo miluje pivo, musí se smířit s pitím oleje, který vyteče ze salátu. A vypít ho musí dostatek ještě předtím, než do sebe nalije první žejdlík chmelového moku. Funguje to prý i u vína.

„Jeden musí vypít nejprve velký doušek salátového oleje. Aby plaval potom na víně, které budeme pít, tak potlačí líh, který se nedostane do mozku,“ tvrdí kniha Gardeners´ Almanac.

„Také platí: kolik mléka vypijete před, trojnásobně vína můžete vypít potom, a přitom nebudete opilí,“ uvádí jiný tip staroanglicky psané publikace, která patřila samotářskému milionáři Stanleymu J. Seegerovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám