Hlavní obsah

Nad britským městem proletělo 21 objektů UFO

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reading

Velká Británie má další zajímavou kauzu UFO - nad Readingem proletělo velké množství neidentifikovaných objektů, podle Lizzie Tangové, která UFO natočila, jich bylo asi 21. S jejím názorem se shoduje i další pozorovatelka, která jich údajně viděla stejný počet. Jde o další případ v početné sérii sledování UFO ve Velké Británii v posledních letech.

Článek

Létající objekty se nad Readingem objevily v pondělí v ranních hodinách krátce po 4:45 ráno.

"Objekty měly tyčinkovitý tvar a při letu zároveň rotovaly. Letěly velmi pomalu bez jakéhokoliv hluku, který běžně letadla produkují, a tak jsme si nejdříve mysleli, že jde o meteority. Pak nám ale došlo, že je jejich rychlost na padající meteority extrémně pomalá," uvedla pozorovatelka.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

"Letěly pravděpodobně v hodně velké výšce. U dvou objektů jsme pozorovali, že během letu vydaly několikavteřinový velmi silný záblesk světla," dodala Lizzie Tangová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám