Hlavní obsah

Číňan strávil ve vzduchu 60 dní a po provaze nachodil 1200 kilometrů

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Odvážný Adili Wuxor je v Číně známý jako král provazochodců a na svém kontě měl donedávna pět Guinnessových rekordů. Tentokrát však přidal šestý, a to za pozoruhodný výkon 60 dní strávených ve vzduchu v obytné buňce doplněných každodenním několikahodinovým chozením po laně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Provazochodec strávil 60 dní ve vzduchuVideo: Reuters

 
Článek

Zdatný artista se sebou však nikdy není dost spokojený a má neustálé nutkání pokořovat i své již dosažené světové rekordy. Během toho posledního bydlel 60 dní v malé buňce, odkud vyrážel denně na několikahodinovou 'procházku' po 3,3 centimetru silném ocelovém laně, které bylo zavěšené ve výšce 60 metrů nad pekingským olympijským stadionem nazývaným 'Ptačí hnízdo'.

„Tato šedesátidenní výzva pro mě byla opravdu důležitá, moc jsem chtěl vytvořit nový Guinnessův rekord, ale můj život je přesto důležitější. Měl jsem strach, že bych mohl za ty dva měsíce onemocnět. Po laně jsem chodil zhruba pět nebo šest hodin denně, což bylo v průměru 20 kilometrů. Tak dlouhá chůze v kuse pro mě byla velmi těžká hlavně kvůli nedostatku energie.“ uvedl Wuxor.

Jedinou návštěvu, kterou Číňan mohl přijmout, byla jeho manželka, která mu nosila jídlo a nápoje. Pomáhala mu i s koncentrací na fyzicky i psychicky náročný výkon.

Reklama

Výběr článků

Načítám