Hlavní obsah

Brit je ve svých 95 letech ukázkovým zaměstnancem

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Těžko byste našli zaměstnance, který by byl ve svých 95 letech vitálnější a ochotnější k zákazníkům, než je Brit Sid Prior. Ten pracuje ve wimbledonském supermarketu v jihozápadním Londýně a je raritou v širokém okolí.

Článek

Priorova úloha v supermarketu je jednoduchá. Zdraví zákazníky, loučí se s nimi a když je potřeba, tak přiloží ruku k dílu či poradí zákazníkům, kde hledaný produkt najdou.

Prior začal pracovat už ve svých 14 letech a od té doby se mu nestalo, že by byl nezaměstnaný. V supermarketu začal pracovat ve svých 76 letech a na odchod do důchodu stále nepomýšlí.

Válečný veterán se nudné práce nebál

"Když jsem zde začínal ve svých 76 letech, tak mě manažer obchodu najal jen proto, že měl nějakou práci, kterou nikdo mladší nechtěl dělat, protože byla extrémně nudná. Dělal jsem jí tři a půl roku, pak mě převedli do oddělení zahrady. Jsem tu zaměstnán již skoro 20 let," dodal Prior.

Ve svém životě pracoval i jako zelinář a léta sloužil v britské armádě v Severní Africe a Itálii během druhé světové války.

Reklama

Výběr článků

Načítám