Hlavní obsah

Stav nejtěžšího muže na světě se po operaci zhoršil, prodělal infarkt

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ipswich

Osmačtyřicetiletý Paul Mason před třemi týdny plnil titulky světových deníků svým velkým úspěchem, podařilo se mu totiž zhubnout za relativně krátké období 133 kilogramů. Teď však dostal infarkt a jeho zdravotní stav není dobrý. Více informací nemocnice odmítá sdělit.

Článek

Paula Masona, který momentálně váží něco přes 310 kilogramů, museli odvézt ve čtvrtek z jeho domu v Ipswichi do tamější nemocnice speciální vyztuženou ambulancí. Muž, který dříve vážil 445 kilogramů, se přitom nedávno z nemocnice v Chichesteru, kde podstoupil podvázání žaludku, což byla operace v jeho stavu velmi nebezpečná.

Ačkoliv zhubl přes 100 kilogramů, tak je stále nejtěžším mužem na světě. Mason je však velmi činný, v nejbližší době plánoval vydat svou autobiografii, ve které by se chtěl podělit o způsob, jakým se mu podařilo více než metrák shodit.

Mason jedl dříve až 20 000 kalorií denně a jen za večer snědl tři velké pokrmy z fast-foodů. Péče o jeho osobu stojí ročně asi tři milióny korun. Má se za to, že britské daňové poplatníky přišel jen v posledních letech minimálně na 30 miliónů korun. Jen cesta do asi 230 kilometrů vzdálené nemocnice a zpět z ní, vyšla na neuvěřitelných 600 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejtěžší muž světa zhubl 133 kilogramů

Osmačtyřicetiletý Brit Paul Mason byl nejtěžším mužem světa. Ovšem před několika týdny podstoupil život zachraňující operaci, byla úspěšná a jeho organismus...

Výběr článků

Načítám