Hlavní obsah

Úřady odebraly dívce dítě, prý není dost chytrá, aby ho vychovala

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Sedmnáctiletá Skotka Kerry Robertsonová přišla o svého novorozeného syna Bena. Dívka podle lékařů trpí lehkou mozkovou dysfunkcí. Dítě jí odebrali úředníci. Důvodem je to, že prý není dost chytrá na to, aby syna se svým pětadvacetiletým partnerem vychovala. Robertsonové úřady už před několika měsíci zakázaly svatbu.

Článek

Dívka už v té době byla v pátém měsíci těhotenství. Že se nesmí provdat, se dozvěděla dva dny před obřadem. Úředníci jí to zdůvodnili tím, že není dost chytrá, aby rozuměla tomu, co svatba znamená. To dívka odmítla. [celá zpráva]

Už tehdy jí úředníci řekli, že ji o potomka připraví. S partnerem Markem McDougallem proto odjela do Irska, aby se tomu vyhnula. Dítě jí ale po domluvě vzaly úřady v Irsku, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Sedmnáctiletá Kerry Robertsonová na snímku s pětadvacetiletým partnerem markemMcDougallem

Robertsonová vyrůstala pouze se svou babičkou pod dozorem sociálních pracovníků. Kvůli lehké mozkové dysfunkci má problém číst a psát. Obojí zvládá, ale s potížemi. Její partner tvrdí, že její problémy nejsou vůbec patrné, sám je zaznamenal teprve asi po dvou měsících známosti.

McDougall se živí jako malíř, v Irsku si našli domek, základní potřeby buď nakoupili nebo dostali od příbuzných a sousedů.

Úředník chce pro dítě bezpečí

"Přišli úředníci a řekli, že jim mám syna dát, začala jsem plakat, nemohla jsem tomu věřit. Myslela jsem, že se spletli," řekla Robertsonová. Doufala prý, že v Irsku mají pro rodinu větší cit než ve Velké Británii. To, že jí dítě vzali, považuje za únos.

Šéf sociálního úřadu ve skotském městě Fife, který na Robertsovou dohlížel, řekl, že udělal vše, aby bylo dítě vychováváno v bezpečí a v dostatku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám