Hlavní obsah

Záchodová restaurace v Číně není pro slabé povahy

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

V čínském hlavním městě Pekingu otevřeli novou restauraci, která rozhodně neosloví žádné romantiky. Všech 50 míst v podniku je vytvořeno ze záchodových mís a jídla jsou servírována v nočnících a kelímcích na moč. Nad stoly visí toaletní papír, do kterého si mohou zákazníci utírat ruce. Bonbónkem je pak dezert v podobě čokoládové zmrzliny ve tvaru exkrementu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Restaurace, kde se jí ze záchodových mísVideo: Reuters

 
Článek

Dekorace v malé a často do posledního místa plné restauraci nasbíral její vedoucí Čchin-min po celé zemi. Malá skleněná vitrína na zdi obsahuje mnoho předmětů spojovaných s výkaly, které si může zákazník koupit jako vzpomínku na nevšední kulinářský zážitek.

Čchin uvedl, že chtěl zapůsobit na smysly svých hostů a nechat je na chvíli zapomenout na každodenní shon a pobavit je.

"Není to tradiční, ale lidi to pobaví a uvolní. Starší zákazníci říkají, že je stravování u nás velmi pohodlné a nutí je k úsměvu," dodal vedoucí.

Jídla vypadají někdy hodně podivně a podle názvu často také nepoznáte, co vám bude vlastně naservírováno. Cena v přepočtu 55 až 75 korun za pokrm však do restaurace láká stále velké množství hostů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám