Hlavní obsah

Morava si zvolila nejkrásnější maminky

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Úřednice ze Šumperku, Dagmar Güttlerová se čtyřletou dcerkou Viktorkou, zvítězila v sobotu v ostravském hotelu MaMaison Imperial v moravskoslezském zemském finále soutěže Missis 2010. Nejlepší moravská dvojice v klání o nejsympatičtější maminku postoupila spolu s dalšími čtyřmi páry na únorové finále soutěže.

Foto: Pavel Karban, Právo

Vítězkou moravskoslezského zemského finále Missis 2010 se v sobotu v Ostravě stala Dagmar Güttlerová s dcerou Viktorkou z Šumperka.

Článek

Letos poprvé v sedmnáctileté historii Missis soutěžil nižší počet maminek s dětmi. Na zemském finále má startovat 12 dvojic, ale i při využití všech pěti náhradnic se na pódiu ostravského hotelu představilo kvůli současné vlně chřipkové epidemie pouze 11 soutěžních párů.

Každá maminka s potomkem musela absolvovat tři soutěžní kola: tajnou disciplínu, volnou disciplínu a módní přehlídku. Zatímco v prvním kole odpovídaly maminky na dotěrné otázky porotců, ve druhé ukázaly, co si dokázaly se svým dítětem připravit. Publikum tak vidělo divadelní scénku, boxovou ukázku nebo taneční vystoupení.

Foto: Pavel Karban, Právo

Vítězka Dagmar Güttlerová (uprostřed) s dcerou Viktorkou z Šumperku. Na druhé příčce skončila Lenka Zábojníková (vlevo) s dcerou Markétou z Bystřice pod Hostýnem a třetí místo vybojovala Lubomíra Richterová se synem Erichem z Bílovce.

Za vítěznou dvojicí Dagmar a Viktorky Güttlerových skončily  Lenka Zábojníková s dcerou Markétou z Bystřice pod Hostýnem. Na třetím místě skončila Lubomíra Richterová se synem Erichem z Bílovce. Do celostátního finále se v Ostravě probojovaly také Alena a Eliška Vitáskovy z Bolatic a Veronika Šrámková se synem Dominikem z Kunovic

Foto: Pavel Karban, Právo

Ve volné disciplíně předvedly soutěžící maminky a jejich děti všelicos. Jedna z nich nacvičila s potomkem ukázku z Maryši

Součástí soutěže byla i tradiční dražba korunky nejsympatičtější maminky z Moravy a Slezska, ve které dal nejvíce, 30 tisíc korun, Martin Erva, zástupce ředitele tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky. Peníze z dražby posloužily dobré věci, hned namístě je dostal biskup ostravsko-opavské diecéze František Lobkovic, který z výtěžku vstupného dostal také dalších pět tisíc pro diecézní charitu. Stejnou částku pak z dobrovolného vstupného dostaly i dva dětské domovy z Ostravy a po jednom z Opavy a Karviné.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ve volné disciplíně předvedly soutěžící maminky a jejich děti všelicos. Některá nacvičila se svým dítkem aerobicovou sestavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám