Hlavní obsah

Jedenáctiletá Bulharka porodila na své svatbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sliven

Jedenáctiletá Kordeza z bulharského Slivenu ještě nedochodila základní školu a už je maminkou. Rodit přitom začala přímo na své svatbě, během níž si brala o osm let staršího přítele. Zdravá holčička Violeta je pro maminku prý „novou hračkou“, kvůli níž už se do školy nevrátí. A tatínek? Ten půjde zřejmě za mříže za sex s nezletilou. Dceru možná neuvidí do doby, než nastoupí do první třídy.

Článek

Druhý den po porodu se oblékla znova do svých šatů a obřad dokončila. Ačkoli třináctileté matky jsou v Slivenu běžné, Kordeza je zatím nejmladší rodičkou a její rodina je z toho nadšená.

„Je to divný pocit, že jsem matkou a mám dítě. Hrávala jsem si s hračkami, ale teď už mám novou hračku. Je tak nádherná, miluji ji. Violeta je dítětem a musí vyrůst. Už se do školy nevrátím, jsem teď matkou,“ svěřila hrdě Kordeza v exkluzivním rozhovoru pro britský deník NOTW.

Její devatenáctiletý manžel Jeliazko Dimitrov ale zřejmě tak nadšený nebude. Čeká ho totiž soud a žalář za sex s jedenáctiletou dívkou. „Myslel jsem, že jí je patnáct. Neřekla mi, že jí je jedenáct,“ hájil se před novináři Dimitrov. Že je Kordeza gravidní, si všimla její pětapadesátiletá babička v pátém měsíci těhotenství. Rodiče dívky v tu dobu pracovali ve vinohradech ve Španělsku.

Matka omdlela

V Bulharsku rodina žije v romském ghettu s poetickým názvem Naděje. Jejich bungalov ale nemá ani pořádnou koupelnu. Sliven je metropolí nezletilých matek v celé Evropě, jen loni tam měli 177 takových případů.

„Omdlela jsem, když jsem se to dozvěděla,“ tvrdí třiatřicetiletá Raina, matka Kordezy a babička Violety. Jedním dechem ale dodává: „Co udělali špatného? Jsou mladí a milují se.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám