Hlavní obsah

Gangy mladistvých má z britských podchodů vyhnat vážná hudba

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dartford

Jak dostat partičky podivných mladých existencí z podchodů a podloubí ve večerních a nočních hodinách - to byla jedna z hlavních otázek, kterými se zaobírala v poslední době radnice v britském Dartfordu. Kentské město, ve kterém žije zhruba 85 000 osob sužuje tato otázka již dlouhou dobu, a tak radní přišli se vskutku originálním řešením.

Článek

"Klasikou za bezpečnost v ulicích", tak by mohlo znít heslo dartfordských obyvatel, kteří jsou nadšeni nápadem vyhnat poflakující se výrostky z tmavých míst města vážnou hudbou. V tunelech, podchodech a podloubích obchod se totiž prý sdružuje stále více sprejerů a dost možná i dealerů drog.

Radní si nejdříve ověřili funkčnost metody na jednom z podchodů u parku. Na místě se opravdu přestali výrostci scházet, a tak radnice zavedla tento systém i na dalších místech. Zatím hrají teenagerům, kteří o klasiku nestojí zejména díla Gustava Mahlera. Do budoucna však chce radnice hrát i skladby od Mozarta či Handela.

Radnice zatím hodnotí nápad absolutně kladně. V podchodech, kde byla vážná hudba zavedena se snížil počet malůvek na zdech a lidé se prý cítí daleko bezpečněji. Mladí prý nechtějí vytvářet grafické výtvory na zdech, když vědí, že aby je spatřili jejich přátelé, museli by jít do míst, kde se hraje vážná hudba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám