Hlavní obsah

Přehřátý hroch uvízl v nádrži s vodou, zachraňovali ho čtyři hodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria

Nečekané drama zažil hroch vysílený sluncem, který se vyšplhal do nádrže na vodu. Chvíli se šťastně cákal, ale pak zjistil, že stěny nádrže jsou moc příkré a on se ven bez pomoci nedostane. Naštěstí si zaměstnanec jihoafrické farmy, které nádrž patří, všiml, že z jímky přetéká voda. Když se šel podívat, co se děje, k svému šoku uviděl ohromný čumák, který vyčníval nad hladinu.

Foto: Profimedia.cz

Tělo hrochů se v horku rychle přehřívá, a tak často vyhledávají vodní plochy a nádrže. Ilustrační foto

Článek

Podle listu Metro přivolal zaměstnanec pomoc a záchranáři dorazili na farmu v Alkmaaru zanedlouho. Profesionální zachránce Chris Hobkirk a jeho tým s sebou naštěstí přivezli obrovský hydraulický zvedák i klec, a tak se hned pustili do práce.

Záchranářům trvalo celkem čtyři hodiny, než nádrž vypustili. Pak hrocha tyčemi jemně navedli do klece a odvezli do divočiny, kde ho vypustili na svobodu.

Hroch byl v třímetrové hloubce

Chris Hobkirk za posledních šest let zachránil více než 180 hrochů, kteří se dostali do potíží. Přesto tvrdí, že tato akce byla i pro něj dost složitá, protože hroch plaval ve více než třímetrové hloubce.

"Měli jsme štěstí. Už dřív jsem dostával hrochy z malých nádrží, ale vždycky v nich bylo mnohem méně vody," dodal Hobkirk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám