Hlavní obsah

Jiří Zonyga už stačil vyhraný milión rozfofrovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vítěz pěvecké soutěže X Factor Jiří Zonyga (44) díky svému úspěchu dal vale řízení kamiónu a věnuje se zcela svému koníčku. Teď momentálně dokonce seká latinu - a to doslova. Připravuje se na premiéru obnoveného představení Šachmat a Nikita. A vyhraný milión? Ten už je fuč.

Článek

Zonyga piluje latinské texty, které dala Gábina Osvaldová s Jaromírem Wolfem dohromady jako libreto. Vycházejí z Horatia, Tibulla a z Nového zákona. Jiří Zonyga přiznává, že má velkou trému. Na pódiu se totiž ocitne ve vybrané pěvecké společnosti.

Zpěvy zazní v podání Daniela Hůlky, Leony Machálkové, Lucie Šoralové, Bedřicha Levého, který současně všechny party diriguje, sólistky opery Národního divadla v Praze Marie Fajtové a sólistky Teatro Verdi Triese Daniely Baňasové.

A jak Jiřímu příprava jde? "Teď už dobře, ale zezačátku to bylo těžké. Latinu jsem nikdy nestudoval, ani žádný cizí jazyk dobře neovládám, a tak mi to zpočátku dělalo velké potíže. Učil jsem se pořád a všude... I na záchodě. Jakmile jsem měl volnou chvilku, vytáhl jsem knížku a bifloval slovíčka," směje se zpěvák. "Rozhodně nelituji, že jsem se do toho dal, jen mě trochu mrzí, že budou pouze tři představení, myslím, že je to málo," říká Jiří.

Zonyga: milión se utratí jako nic

Na nedostatek práce si ale nemůže stěžovat a po kamiónu se mu také nestýská. "Mám malou dodávku, se kterou jezdím na vystoupení, takže na silnici jsem vlastně pořád. V létě se chystám objíždět festivaly, už se moc těším," plánuje Zonyga.

Vyhraný milión už stačil rozfofrovat, ale vůbec ho to nemrzí. "Zbylo z něj jen něco málo. Manželce jsem koupil auto a za zbytek rekonstruuji barák. Co je to dneska milión, ten se utratí jako nic," konstatuje Jiří.

Reklama

Výběr článků

Načítám