Hlavní obsah

Nic než pravda: feťák, neonacista a neúspěšný sebevrah si odnesl sto tisíc

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Reality show Nic než pravda je někdy velmi úsměvná, jindy však narazí na tak vážná témata, že se veškerý humor ze soutěže vypaří jak pára nad hrncem. A přesně to je případ nejnovějšího, již 36. dílu této reality show. Bývalý feťák, neonacista a neúspěšný sebevrah Richard Goldschmid (40) má za sebou totiž pořádně pohnutý příběh.

Článek

Příběh abstinujícího narkomana Richarda Goldschmida z obce Úlice bral doopravdy za srdce. Pro většinu lidí je sebevražda něco nepředstavitelného. Nikoliv tak pro Richarda, který se ve studiu otevřeně vyzná ze svých pocitů a myšlenek, které mu probíhaly hlavou v momentě mezi životem a smrtí. Na temné úvahy ho přivedly těžké chvíle spojené se závislostí na drogách.

Richard koketoval s tvrdými drogami více než blízce. Není to však jediná odpudivá věc, která se v jeho životě objevila. Když opomeneme to, že Richard také trochu více konzumoval alkohol, tak by asi za zmínku stál rasismus, kterým je Richard pořádně nasáklý.

To, že Richard odsuzuje zneužívání sociálních dávek některými spoluobčany, není asi ani tak zvláštní, jako to, že v kapse nosil průkazku s fotografií Adolfa Hitlera. Názor na vůdce nacistického Německa už prý Richard nemá tak kladný, ale jeho názor na romskou komunitu v České republice se prý ani trochu nezměnil.

Ač si Richard ve studiu několikrát vyslechl zabučení ze strany televizních diváků, tak si nakonec cíl v soutěži splnil a odnesl si 100 tisíc korun, které mu jistě pomohou v tom, aby zvládl udržet svůj život v rozumnější linii, než tomu bylo doposud. Přinejmenším by to jistě ocenili jeho dva potomci, které má se svou současnou partnerkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám