Hlavní obsah

Německá soudkyně rozhoduje v nemocniční posteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Limburg

Soudkyně Karin Walterová (59) se nedala odradit zlomeninou pánve, která ji upoutala na lůžko. Nařídila, aby soud zasedal u ní v nemocnici. Podle německých zákonů se obžaloba, pokud není soudce schopen pokračovat v procesu, musí zrušit a podezřelí jdou domů. Ale soudkyně nechtěla dopustit, aby byli takto lehce propuštěni na svobodu.

Foto: Profimedia.cz

V Německu mohou probíhat soudní jednání i v nemocničním pokoji. Ilustrační foto

Článek

Soudkyně Walterová přikázala právníkům, svědkům i obžalovaným v poutech, aby se účastnili přelíčení v nemocnici Svatého Vincence v Limburgu.

"Soudkyně musí zůstat dlouho v klidu na lůžku, ale rozhodla se, že tyto případy dotáhne do konce," řekl jeden z pracovníků soudu.

První případ rozhodovaný za lékařského dozoru se týkal manželů obviněných z vraždy jejich osmiměsíční dcery. Jak uvádí agentura Ananova, mezi další případy rozhodované z postele se zařadily kauzy muže obviněného z napadení vyhazovače v baru a jednasedmdesátiletého penzisty, který se pokusil zabít taxikáře.

Reklama

Výběr článků

Načítám