Hlavní obsah

V Anglii viděla skupina lidí UFO, v celé oblasti vypadla elektřina

– YORK
Novinky, jky

Nedaleko britského historického města York prožila skupina osmi lidí chvíle plné strachu. Přestože UFO uviděli lidé vracející se z hospody, jejich výpověď nepostrádá návštěvou občerstvovacího zařízení na váze. Možnou přítomnost neidentifikovaných létajících objektů ve vesnici Poppleton totiž doprovázely další průvodné jevy.

Článek

Když skupina osmi osob opustila tamější hospůdku a vyšla do tmy, tak nečekala, že se za chvíli stane svědky něčeho podivného. Několik místních obyvatel včetně vlastníka hospůdky "U Lorda Nelsona" Keitha Gelderda spatřilo na obloze podivné svítící tvary.

Přestože zářivé objekty nevydávaly žádný zvuk, všude v okolí se spustila poplašná zařízení a v celé vesnici vypadla elektřina. Skupina sice celou událost natočila na mobil, avšak videosnímek není příliš vypovídající.

Žádný zvuk, alarmy spustily

"I kdybych žil do sta let, tak jsem si jistý, že už nikdy neuvidím něco podobného. Nejdříve jsme v dálce viděli dva vznášející se kruhy. Když se začaly hýbat, tak neprodukovaly vůbec žádný zvuk. Všichni jsme neschopní slova sledovali, jak se k nám blíží, když se po chvíli objevily další dva objekty," vyprávěl Gelderd.

"Všechny ty objekty byly v jedné linii, pak se jeden otočil o 180 stupňů a zařadil se na druhou stranu objektu, vedle kterého letěl. Když odletěly, vypadla elektřina a všude se spustila poplašná zařízení. Po chvíli se elektřina z ničeho nic zase sama nahodila. Ani jeden z nás nebyl opilý, tak co to bylo, UFO? Vážně nevím," uvedl Gelderd.

Ohnivá barva, svítící prstence

Zedník Jason Mitchinson výpověď hospodského ještě doplnil několika zajímavými údaji. "Ty objekty měly oranžovou,až ohnivou barvu a měly okolo sebe svítící prstenec. Jen tak si poletovaly okolím, zastavily se někde zhruba nad hospodou a pak zamířily směrem na Scarborough. Bylo zajímavé, že když se otáčely, tak to nebylo nikdy pozvolně, vždy ostře o 90 stupňů, ne jako letadlo," dodal Mitchinson.

Nedaleko vesnice se sice nachází sídlo královského vojenského letectva Linton-on-Ouse, kde princ William absolvoval část svého leteckého výcviku, ale zástupci letiště tvrdí, že této noci nebyl na pořadu žádný trénink a žádné letadlo se ze základny nevzneslo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám