Hlavní obsah

Restaurace pustila 140 let starého humra zpět do moře

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Majitel restaurace v New Yorku ukázal, že za určitých okolností je schopný zapomenout na byznys a ukázat své srdce. V akváriu, ze kterého si zákazníci vybírají mořské živočichy, totiž měl 140 let starého humra. Po opakovaných žádostech ze strany ochránců zvířat se vedení restaurace rozhodlo zajistit návrat humra do moře.

Článek

Devítikilový humr přezdívaný George byl předmětem nesvárů mezi aktivisty za zvířecí práva Peta a personálem restaurantu City Crab and Seafood. Přestože vedoucí restaurace nejdříve odmítali pustit na svobodu tvora, který pamatuje druhou polovinu 19. století, nakonec svolili a zajistili jeho návrat do moře.

Obrovský humr byl chycen u pobřeží Newfoundlandu v Kanadě před deseti dny a dopraven do New Yorku. Poté, co přežil stísněné podmínky v americkém velkoměstě, se vrací zpět do kanadských vod.

"Tleskáme rozhodnutí restaurantu City Crab and Seafood za jejich citlivé rozhodnutí nechat tohoto elegantního starce dožít své dny na svobodě a v klidu," řekla ředitelka organizace Peta Ingrid Newkirková.

Manažer restaurace Keith Valenti uvedl, že neplánovali humra prodat a uvařit, měl prý pouze na restaurant poutat pozornost. "S puštěním humra zpět na svobodu jsme neměli jsme žádné problémy," uvedl rezolutně Valenti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám