Hlavní obsah

Dvojice se za extrémně nevlídné noci v horách ve strachu zasnoubila

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Stefan Senk a Beth Daviesová si prožili při zdolávání nejvyšší hory Velké Británie Ben Nevis krušné chvíle. Ben Nevis má sice jen 1344 metrů, ale zejména v zimním období může přichystat turistům nepříjemná překvapení. Dvojici při výšlapu zastihla velmi silná bouře, která je přiměla na hoře nocovat, sestup totiž nebyl ve tmě možný.

Článek

Byla to právě bouře, velký chlad a strach o život, který dovedl pár k romantickému kroku, o kterém informoval deník Daily Telegraph. Stefan a Beth se rozhodli zůstat v úzké škvíře, přímo u zhruba třísetmetrového srázu. Teploty brzy klesly pod bod mrazu a prudký vítr velmi rychle narušil teplo, které se snažili pod ochrannou pokrývkou vytvořit.

Ve strachu, že by to mohla být jejich poslední společná noc, se Stefan rozhodl o čtyři roky mladší Beth zeptat, jestli si ho vezme jeho přítelkyně za muže.

"Počasí bylo doopravdy úděsné a vítr byl tak silný, že jsme ani jeden neměli daleko k silnému podchlazení. Z ničeho nic se ke mně Stefan naklonil a řekl něco v tom smyslu jestli se nevezmeme, pokud se z té šlamastiky dostaneme živí. Bez váhání jsem řekla, že ano," zavzpomínala Beth Daviesová z městečka Hemel Hempsted, které se nachází v britském hrabství Hertforshire.

Brát se budou za rok

Při soumraku se naštěstí dvojici podařilo najít na mobilu Beth signál a zavolat a napsat její matce, která žila v takřka 900 kilometrů vzdáleném Surrey. Té se podařilo zalarmovat horskou službu a spustit pátrání, kterého se účastnila i helikoptéra královského letectva. Právě té se podařilo promrzlou dvojici v mlze objevit.

Když už byli oba v bezpečí a teple svého hotelu, Beth Stefanovi připomněla, co si v krizové chvíli řekli. "Jen jsem mu řekla něco ve smyslu: ´Tak teď bys mi asi měl dát prstýnek´ a on mi ho doopravdy dal. Svatbu si zamilovaní šťastlivci naplánovali na březen 2010.

Reklama

Výběr článků

Načítám