Hlavní obsah

Za nejotravnější vynález všech dob považují Britové karaoke

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Stroje na karaoke obsadily první místo v žebříčku vynálezů, o nichž si Britové myslí, že nikdy neměly vzniknout. Na druhé příčce nejméně oblíbených technických zařízení se umístily televizní sportovní kanály, které vysílají po celý den. Vyplývá to z výsledků průzkumu veřejného mínění zadaného britskou vládou, o nichž informoval list The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Karaoke vynalezli v Japonsku v 70. letech.

Článek

Přes 2500 účastníků výzkumu považuje za mimořádně nepříjemné i herní konzole, mobilní telefony a budíky.

Stroj na karaoke umožňující amatérské přezpívání populárních šlágrů vynalezl v roce 1971 japonský hudebník přezdívaný Daisuke Inoue. Zařízení, které vzniklo jako kombinace stereosoupravy do auta, automatu na mince a zesilovače, se stalo mimořádně populární v asijských zemích, odkud se v 80. letech rozšířilo do zbytku světa.

Inoue se ale dopustil veliké chyby, když si karaoke nenechal patentovat, a připravil se tak odhadem až o 100 miliónů liber (asi tři miliardy Kč) na poplatcích za patentová práva.

Nejnenáviděnější vynálezy v Británii
1.stroj na karaoke22%
2.celodenní sportovní TV programy17%
3.herní konzole12%
4.mobilní telefony11%
5.budíky7%
6.žehlička na vlasy5%
7.internet4%
8.osobní elektronické organizéry2%
9.MP3 přehrávače2%
10.dálkový ovladač1%

S tím, že karaoke patří na špičku žebříčku otravných vynálezů, souhlasí i ředitel britského svazu vynálezců Kane Kramer. "Když lidé zpívají karaoke, dobře se při tom baví. Jenže okolí jen musí poslouchat někoho, kdo neumí zpívat," prohlásil Kramer.

Reklama

Výběr článků

Načítám