Hlavní obsah

V sedmdesáti porodila holčičku. Teď chce mít syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HARYANA

Sedmdesátiletá prvorodička Rajo Deviová porodila v sedmdesáti letech zdravou dceru. Jako by to nestačilo, touží ještě po dalším dítěti. Tentokrát po chlapci. Žena rolníka z městečka Haryana v Indii porodila dceru Naveen Lohan císařským řezem.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Mateřství je fantastické. Tak dlouho jsem čekala na vlastní dítě a teď bych ještě ráda měla chlapečka," říká nadšeně paní Deviová. Rajo a její muž Bala Ram (72) říkají, že se o děti snažili už od svatby v roce 1943.

"Modlili jsme se ke všem bohům plodnosti. Moc děkuji doktorům, že nám pomohli mít dítě," říká Bala Ram a dodává: "Konečně máme někoho, kdo po nás převezme hospodářství, až umřeme. Snad nám doktoři dají ještě i chlapce."

Lékaři užili darované vajíčko a Balovi spermie. Embryo implantovali do Rajiny dělohy a ta na druhý pokus otěhotněla.

"Její zdraví nebylo ohroženo. Nebereme pacientky, které nejsou v dobrém zdravotním stavu a nebyly by schopny dítě donosit. Rajo se ještě nechystá umřít a za dva roky se pokusí o chlapce. Souhlasil jsem, že se znovu pokusím jim pomoci," říká doktor Anurag Bishoi, který zákrok provedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám