Hlavní obsah

Primátor Brna zkoušel jezdit na pytli, málem skončil v nemocnici

Právo, Jan Chmelíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Mnoho nechybělo a brněnský primátor Roman Onderka (ČSSD) skončil o silvestrovské noci v Úrazové nemocnici, kterou čeští zákonodárci před několika dny přiklepli městu Brnu –k velké nelibosti ministra zdravotnictví Tomáše Julínka (ODS), který ji chtěl zrušit. Málem se zranil o Shakespearově Večeru tříkrálovém, jehož inscenaci Městské divadlo Brno zvolilo k tradičnímu rozloučení se starým rokem.

Článek

Komedie o lásce, milostném třeštění a chvále bláznovství se v postmoderním nastudování režiséra Romana Poláka odehrává na vskutku odvážné scéně Pavla Boráka. Ta ze všeho nejvíc připomíná skateboardové hřiště a herci mají co dělat, aby si během ní skutečně nezlomili vaz. Čas od času usednou či ulehnou na velké barevné pytle.

Bláznivému nápadu, aby se na nich zkusili po děkovačce svézt i ředitel divadla Stanislav Moša, šéf pořádající společnosti Snip Jiří Morávek a primátor města Roman Onderka (samozřejmě na sociálnědemokraticky oranžové) nedokázal principál zabránit, a tak se trojice vypravila na vrchol tobogánu plna odhodlání.

Zatímco první dva udělili svým žíněnkám přiměřenou rychlost a skončili ještě na scéně, kurážný primátor to pojal jako olympijskou disciplínu. Marně se herci snažili přiskočit mu na pomoc a ubrzdit muže na podušce dřív, než skončí hlavou pod nohama diváků v první řadě. „Ještě že máme tu úrazovku,“ křikl kdosi v první řadě.

Primátor se však již škrábal na scénu, živý a zdravý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám