Hlavní obsah

Šestnáctiletý chlapec vydělává při škole 900 tisíc měsíčně

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOUTHEND

Kdo umí, ten umí. A šestnáctiletý Gary Cooper z britského městečka Benfleet v hrabství Essex opravdu umí. I přes svůj věk už vydělává více, než bude většina dospělých kdy vydělávat. Ačkoliv musí chodit do školy, tak ve svém volném čase vede internetový obchod, který vydělává okolo 30 tisíc liber měsíčně, tedy 900 tisíc korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zatímco spolužáci chlapce chodí hrát po škole fotbal, on se věnuje svému podnikání. Ilustrační foto

Článek

Gary Cooper není na své podnikání sám, zaměstnává už čtyři lidi a jeho internetový obchod, který se zaměřuje na prodej mobilních telefonů a všemožných technologických vychytávek, doslova vzkvétá.

Přes den se Gary pilně věnuje studiu, na střední škole pro chlapce v Southendu je premiantem. Brzy ráno a navečer se však mění v podnikatele, který se musí ohánět, aby se jeho obchodu dařilo.

Vydělává si na motorový člun

Gary věří, že jeho firma během několika let vydělá svůj první milión liber (asi 30 miliónů korun) a sám sobě vyplácí jen 500 liber měsíčně (zhruba 15 000 korun) jako takové kapesné. Zbytek si prý šetří na závodní motorový člun.

"Moji zaměstnanci se starají o každodenní běh obchodu. To mi dává čas, abych mohl řešit zásadní záležitosti a věnovat se studiu," řekl Gary, který už je dokonce dohodnutý s tamějším největším fotbalovým týmem Southend United FC, že na výsledkovou tabuli umístí jméno jeho firmy.

Reklama

Výběr článků

Načítám