Hlavní obsah

Maďar měl v břiše zašité 22 centimetrů dlouhé kleště

Právo, Ivan Vilček (Budapešť)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

Mihály Király (36) trpěl několik týdnů po operaci obrovskými bolestmi a lékaři při kontrolách tvrdili, že po operaci je to běžné. Až rentgenový snímek ukázal, že chirurg při operaci zapomněl v jeho břiše 22 centimetrů dlouhé kleště. Jak informuje maďarský deník Blikk, celý případ skončil u soudu a Király žádá odškodnění.

Článek

Király se stal před časem obětí útoku ozbrojeného lupiče, který ho trefil dvěma kulkami do břicha. Lékaři ho museli okamžitě operovat.

"Po operaci mě hrozně bolelo břicho a často jsem zvracel. Lékaři mi řekli, že je to po tak vážné operaci normální a propustili mně domů," líčil svou situaci. Ani další dny se jeho stav nezlepšoval a zoufalý muž musel opět vyhledat lékařskou pomoc.

"Když mi ukázali rentgenový snímek, myslel jsem, že se točí skrytá kamera nebo že se jedná o zlý vtip. Na snímku mého břicha byly jasně vidět kleště, které mi lékaři zašili do těla," řekl.

Komplikace tím neskončily, protože střeva se namotala na kleštičky a muž se musel podrobit dalším dvěma složitým operacím. "Místo jedné operace jsem překonal tři. Lékaře jsem dal k soudu," uvedl Király.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám